Zeleni zajec Vam odgovori na klic! Pokličite 059039610! Zeleni zajec Vam odgovori na klic! Pokličite 059039610! Zeleni zajec Vam odgovori na klic! Pokličite 059039610!

Naravno olje za lesene terase Zelenega Zajca

Z naravo pod nogami!
Za samostojno zaščito lesa pred vremenskimi vplivi in kot priprava za končno oljenje bolj obremenjenih notranjih površin.


Zaloga: Na zalogi

19,70 €

* Obvezna polja

19,70 €

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Podrobnosti

VSEBINA: Kuhano laneno olje, naravno redčilo za olja in voske 

NAMEN: Naravno olje za terase uporabljamo kot samostojno zaščito lesenih lesa pred zunanjimi vplivi ter kot pripravo bolj obremenjenih notranjih površin kot so parket, stopnice, ladijski pod, klinker. Da bi les zaščitili pred UV žarki , primešamo olju naravni pigment. 

PORABA: Z 1 l olja lahko v enem nanosu premažemo 15 - 20 m2 površine, odvisno od načina nanašanja t ter kakovosti površine.

NAČIN UPORABE: Na čisto površino s čopičem ali valjčkom enakomerno nanesemo olje na obe strani deske. Naslednji dan je les pripravljen za montažo. Po končani montaži les še enklat premažemo z oljem po vidni površini. Število nanosov je odvisno od vpojnosti lesa. Nanašamo dokler les pije!

VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE: Ponovno oljimo po 4-5 letih. Če je terasa izpostavljena - dež, sonce -  tudi prej.Čistimo z okolju prijaznimi čistili.

OPOZORILO: Izogibamo se premazovanju na močnem soncu in pri temperaturi nižji od 10°C.

Odpadle krpe, ki so vnetljive, odlagamo na prostem ali v posodo napoljnejno z vodo. Orodje čistimo z ekološkim čistilom za čopiče.

KOLIČINA: 1L

ROK UPORABE: 24 mesecev v originalno zaprti embalaži ter 12 mesecev v že uporabljeni.


Zakaj oljiti les

Naravno olje za lesene terase Zelenega Zajca

V zadnjih letih se čedalje bolj uveljavlja zaščita lesa z oljem.Naravno olje za les  poskrbi za prijeten otip in svilnat sijaj, lesna  površina pa ostane prepustna. Oljimo plahko parkete in izbrane kose pohištva iz polnega lesa, prav tako  tudi vrtno pohištvo, konstrukcije, ograje, lesene fasade, stavbno pohištvo in igrala. Na voljo je široka paleta namenskih olj, a Zeleni zajec prisega na povsem naravna rastlinskih olja, ki jim spreminja barvo z dodajanjem  naravnih zemeljskih in mineralnih  pigmentov.
Olje za les poskrbi za zaščito pred različnimi zunanjimi vplivi in poudari strukturo ter naravno barvo lesa. Obdelana površina je estetsko skoraj popolna, uporabniku prijetna in prijazna. Olje prepoji pore lesa.  Zapolni in prepreči vpijanje vode in drugih tekočin. Z oljenjem lesnih por  ne zapremo, površina ostane prepustna za vodno paro in naravna vlažnost lesa se uravnava z okolico, kar obdelani površini daje naraven otip. Oljna zaščita za les diha z lesom, se z njim razteza in krči. Prodre v globino lesa in tako prepreči, da bi vanj prodrla vlaga. Če olju primešamo pigment, lahko tudi bistveno povečamo odpornost na UV-žarke.

Dodatne informacije

Proizvajalec Zeleni zajec
Zeleni zajec Vam odgovori na klic! Pokličite 059039610! Zeleni zajec Vam odgovori na klic! Pokličite 059039610! Zeleni zajec Vam odgovori na klic! Pokličite 059039610!